De Mitsubishi Outlander PHEV wordt fors goedkoper, zo blijkt uit navraag bij Mitsubishi Nederland. De importeur verlaagt de prijs van de plug-in hybride SUV met 4.000 euro. 

De basisprijs van de Outlander PHEV ligt met ingang van deze maand op 35.990 euro, ofwel 4.000 euro minder dan voorheen. De prijsdaling van ruim tien procent geldt voor de Pure-uitvoering.

Ook de Premium, Prestige en de S-Edition staan met ingang van 2018 voor gunstigere bedragen in de prijslijst. De Premium-versie kent een prijs van 40.990 euro, een verlaging van 3.000 euro.

De Prestige en S-Edition kosten nu respectievelijk 45.990 en 51.990 euro. Daarmee is de Prestige-uitvoering 3.000 euro goedkoper geworden, terwijl de S-Edition 2.500 euro minder kost dan voorheen.

Mitsubishi legt uit dat het  "[...] de techniek van de PHEV op deze manier toegankelijker wil maken voor een breder publiek, ook voor de particuliere rijder."

Zoals ieder jaar passen de Nederlandse importeurs hun prijzen rond deze tijd aan voor het nieuwe jaar.

Mitsubishi heeft net als vele andere merken nieuwe prijslijsten gepresenteerd, waaruit tevens blijkt dat de benzine- en dieselversies van de Outlander enkele honderden euro's duurder worden.

De basisprijs van de benzine-Outlander ligt op 33.990 euro. Voor dat geld bedrag levert Mitsubishi de 2.0 CVT Business Edition met voorwielaandrijving. De 2.2 DI-D Connect Pro, een voorwielaangedreven variant met dieselmotor, kost nu 41.990 euro.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl