Fisker Inc. zal definitieve productieversie van de elektrische EMotion op 9 januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteren, zo heeft het merk bekend gemaakt. 

De EMotion is een uit koolstofvezel en aluminium opgetrokken elektrische auto die uitgerust is met op bijzondere wijze openslaande vlinderdeuren.

Eerder liet Fisker al weten dat de auto op één acculading een afstand van 644 kilometer moet kunnen halen. Na 9 minuten laden moet het accupakket weer goed zijn voor een actieradius van 200 kilometer.

De vierwielaangedreven EMotion moet verder in staat zijn om autonoom door het verkeer te kunnen gaan. De topsnelheid ligt op 250 kilometer per uur.

Ongeveer 4 jaar geleden ging Henrik Fisker's merk Fisker failliet. Tussen 2011 en 2012 produceerde de fabrikant de Karma, een plug-in hybride sedan. In 2012 werden in Nederland 140 exemplaren op kenteken gezet. Het jaar erop nog eens 38. 

Uiteindelijk werd de Chinese Wanxiang Group de nieuwe eigenaar van het merk, een bedrijf dat de merknaam Fisker omdoopte in Karma. De Karma zelf, Fisker's eerste en enige model, heet voortaan Revero.

Henrik Fisker keerde terug als hoofd van een nieuw merk, nu Fisker Inc. genaamd. 

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl