Ford wil de komende zeven jaar vijftig nieuwe modellen lanceren voor de Chinese markt. Vijftien daarvan zullen voorzien zijn van een volledig of deels elektrische aandrijflijn.
 

Met het aangekondigde modellenoffensief hoopt de fabrikant het aanbod op orde te hebben voor de Chinese quota's voor zogenaamde New Energy Vehicles (NEV) die vanaf 2019 in werking treden.

Door de toevoeging van hybride voertuigen, plug-in hybride modellen en volledig elektrische auto’s verwacht Ford dat de omzet in China tussen nu en 2025 met ongeveer 50 procent zal toenemen.

Volgens Peter Fleet, verantwoordelijk voor de activiteiten van Ford in Azië, zal de groei vooral gedreven worden door de vraag naar SUV's, cross-overs en kleine bedrijfsauto's.

Vorige maand kondigde Ford een samenwerkingsverband aan met Anhui Zotye Automobile uit China voor de ontwikkeling van compacte elektrische auto’s voor de lokale markt.

De bedrijven spraken af om samen 756 miljoen dollar in het project te steken. De auto's zullen onder de vlag van het nieuw op te richten Zotye Ford Automobile in de Chinese provincie Zhejiang gebouwd worden.