De compacte bedrijfswagens van Ford, de Transit Connect en Transit Courier, krijgen nieuwe motoren, een licht gewijzigd uiterlijk en een opgewaardeerd interieur. 

De Transit Connect krijgt de beschikking over de nieuwe 1.5 EcoBlue-diesel en de meest recente versie van de 1.0 Ecoboost-driecilinder benzinemotor. Een handgeschakelde zesbak is vanaf nu standaard op alle versies.

Daarnaast zijn er nu verschillende veiligheidssystemen beschikbaar voor het model. Zo kan de Transit Connect de snelheid automatisch aanpassen aan de geldende limiet en is een automatisch noodremsysteem leverbaar.

De opgefriste bedrijfswagens zijn te herkennen aan een nieuwe grille, gewijzigde koplampen en anders getekende bumpers. Daarnaast werd het interieur gemoderniseerd en voorzien van de laatste versie van Ford’s infotainmentsysteem, SYNC 3

De meeste wijzigingen die voor de Transit Connect gelden, gaan ook op voor de kleinere Transit Courier. Ook dit model krijgt een gewijzigd koetswerk, een nieuw infotainmentsysteem en een zesbak. De Transit Courier krijgt echter nog niet de beschikking over de nieuwe dieselmotor.

Prijzen en andere specificaties worden in een later stadium bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl