Mazda heeft de 6 gemoderniseerd. De auto wordt onder andere voorzien van een nieuw front en een ander interieur.

Vanbuiten is de gefacelifte 6 te herkennen aan nieuwe led-koplampunits en een chroomstrip die nu, net als bij de recent geïntroduceerde CX-5 cross-over, vanuit de grille aan de onderzijde van de koplampen doorloopt.

De grille is voortaan uitgerust met gaaswerk in plaats van met lamellen. Tevens levert Mazda nieuwe 17- en 19-inch wielen én de nieuwe kleuren Soul Red Crystal en Machine Gray Metallic.

In het interieur monteert Mazda een nieuw dashboard en andere stoelen. Deze zijn niet alleen breder maar zouden volgens de fabrikant ook trillingen beter moeten kunnen maskeren. De 6 is bovendien de eerste Mazda die optioneel met geventileerde voorstoelen beschikbaar komt.

Aanpassingen aan het onderstel moeten voor meer rust en een lager geluidsniveau in het interieur zorgen.

De vernieuwde 6 is voortaan uit te rusten met een 360-gradencamera, een 7-inch-tft-display in het instrumentarium, een 8-inch infotainmentscherm, Radar Cruise Control met Stop&Go en een nieuw head-up display.

De op dit moment leverbare derde generatie van de Mazda 6 rolde in augustus 2012 voor het eerst van de band in het thuisland Japan.

De afgelopen jaren is het model diverse keren subtiel aangepakt, al werd in 2014 een iets ingrijpendere facelift doorgevoerd.

Kijk voor meer foto's en informatie op AutoWeek.nl