Toyota heeft nieuwe versie van Safety Sense, het pakket veiligheidsvoorzieningen dat op steeds meer modellen standaard aanwezig is, gepresenteerd. De tweede generatie van Safety Sense wordt wereldwijd beschikbaar.

Safety Sense is de naam die Toyota gebruikt voor elektronische hulpmiddelen die de veiligheid bevorderen. 

Generatie twee voegt Lane Tracing Assist toe. Deze voorziening corrigeert niet alleen de bestuurder als de rijstrook onbedoeld wordt verlaten, maar houdt de auto bovendien actief in het midden van de rijstrook.

Ook Road Sign Assist, waarbij een camera de verkeersborden langs de weg signaleert en weergeeft op het dashboard, maakt vanaf nu onderdeel uit van het pakket.

Daarnaast zijn verschillende reeds bestaande systemen, zoals het Pre- Collision System, verbeterd. Zo is de adaptieve cruise control nu in sommige gevallen in staat de auto volledig tot stilstand kan brengen en weer te laten accelereren naar de vooraf ingestelde snelheid. Dit kan uiteraard alleen in combinatie met een automatische versnellingsbak.

Een automatisch noodremsysteem en een rijstrookhulp hoorden al bij het pakket, dat onder meer standaard aanwezig is op de C-HR.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl