Chevrolet heeft op de Los Angeles International Auto Show de open versie van de onlangs getoonde Corvette ZR1 gepresenteerd. 

Chevrolet meldt dat de ZR1 Convertible vrijwel identiek is aan de dichte ZR1. Er zouden slechts kleine aanpassingen nodig geweest zijn om de open versie te prepareren. Het model weegt dan ook maar 27 kilo meer dan de 1.598 kilo wegende Coupé.

De Corvette ZR1 Convertible wordt net als de reguliere variant aangedreven door een 6,2-liter V8 die 766 pk levert. Schakelen gaat met een handgeschakelde 7-bak of een 8-trapsautomaat.

Voor de aerodynamische delen van de auto, zoals de achterspoiler en andere windgeleiders, past Chevrolet koolstofvezel toe. Ook motorkap is voor een deel uit het lichtgewicht materiaal vervaardigd.

Het voor de ZR1 Coupé gepresenteerde Sebring Orange Design Package komt ook voor de Convertible beschikbaar. Met dit pakket wordt de auto voorzien van een oranje aankleding. Zo is niet alleen de koets oranje gespoten, maar dragen ook de remklauwen, de veiligheidsgordels en de stiksels die kleur.


Het is voor het eerst dat Chevrolet een open versie van haar topmodel lanceert

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl