De nieuwe cross-over van het Japanse Subaru wordt in vier uitvoeringen leverbaar in Nederland en komt boven zustermodel Impreza in de prijslijst te staan.

Subaru levert de nieuwe Impreza met één krachbron: een atmosferische 1.6 boxermotor met 114 pk, standaard gekoppeld aan vierwielaandrijving. In onder meer Duitsland kan de consument ook voor een 156 pk sterke 2,0-liter grote boxermotor kiezen. De XV komt wél met die krachtigere boxermotor op de Nederlandse markt.

De sterkere motor is alleen in combinatie met het meest luxueuze Premium uitrustingsniveau te krijgen. Deze versie kost 38.895 euro en is voorzien van een continu variabele transmissie. Met de basismotor kost de Premium-uitvoering 36.095 euro.

De instapversie van de XV, de Pure, is standaard voorzien van 17 inch wielen, automatische klimaatregeling, een infotainmentsysteem dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt, automatische verlichting, een regensensor, adaptieve cruisecontrol, DAB+-audio, Emergency Stop, Hill Hold en zelfs Subaru's EyeSight-rijhulpsysteem.

De comfort-uitvoering heeft een prijs van 33.695 euro. De extra uitrusting omvat een uitgebreider infotainmentsysteem met groter scherm, extra connectiviteitmogelijkheden, gescheiden klimaatregeling, ledkoplampen, koplampsproeiers en een met leer bekleed stuurwiel en dito pookknop.

De Premium krijgt tot slot leren bekleding, achtvoudig elektrisch verstelbare stoelen, een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, TomTom-navigatie en 18-inch lichtmetaal mee.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl