Ford heeft de prijzen bekend gemaakt van de in september in Europa geïntroduceerde vernieuwde versie van de EcoSport. De auto heeft een basisprijs van 21.855 euro. 

Voor het genoemde bedrag levert Ford de auto in Trend Essential-uitvoering. De Trend Ultimate heeft een prijs van 23.055 euro.

De Trend Essential beschikt standaard over airco, elektrisch bedienbare ruiten voor en achter, mistlampen en een audiosysteem met zes speakers. De Trend Ultimate voegt daar zaken als cruisecontrol, dakrails, elektrisch inklapbare buitenspiegels, parkeersensoren achter en een 8 inch metend infotainmentscherm (met Sync 3) aan toe.

De modellen zijn net als de duurdere Titanium-uitvoering, die voor 24.255 euro in de prijslijst staat, voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak.

De Titanium krijgt van Ford 16-inch lichtmetalen wielen, een regensensor, automatische verlichting, deels leren bekleding, een startknop, chroomafwerking rond de zijruiten en een uitgebreidere radio met een groter scherm.

Bovendien is de EcoSport Titanium leverbaar met automatische versnellingsbak. Deze variant kost 28.755 euro. De sportief ingestelde ST-Line, altijd met handbak, kost minimaal € 26.055.

ST-Line

Deze ST-Line is gebaseerd op de Titanium en krijgt als extra's 17-inch wielen, sportiever ogende bumpers, keyless entry, een 8-inch scherm, een uitgebreider audiosysteem en zwarte in plaats van chroomafwerking.

In een later stadium Ford de prijslijst uit met een 100 pk sterke variant van de EcoBoost-driecilinder benzinemotor. Daarnaast wordt ook een 100 pk sterke 1.5 TDCi dieselmotor leverbaar. Tot slot komt er een nieuwe 125 pk sterke variant van die motor. Ook wordt de auto op termijn leverbaar met vierwielaandrijving.

Facelift

De vernieuwde EcoSport is vanbuiten te herkennen aan zijn nieuwe front met een grotere, lager dan voorheen geplaatste grille. Ook de koplampunits zijn gewijzigd. Voortaan is de Ecosport ook in twee kleuren te spuiten. Hierbij krijgen het dak en de raamstijlen een met de rest van de koets contrasterende kleur.


Het compleet nieuwe interieur kenmerkt zich door nieuwe, hoogwaardigere materialen en verbeterde stoelen.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl