Hyundai wil in 2020 vier volledig elektrische voertuigen in het modelaanbod hebben. Daarnaast moeten er nog eens zes deels elektrische auto's beschikbaar komen.

Met de komst naar Europa van 10 modellen met een vorm van elektrificatie hoopt de Zuid-Koreaanse fabrikant voldoende mogelijkheden te hebben voor wat Thomas Schmid, de man verantwoordelijk voor de activiteiten op het continent, een "overgangsperiode" noemt.

Volgens Schmid is de huidige laadinfrastructuur in Europa niet afdoende om vol in te zetten op volledig elektrische auto's. Daarnaast kost had bijladen op dit moment nog teveel tijd.

Hybride auto's en modellen met een plug-in hybride aandrijflijn zijn de ideale oplossing voor de lange afstand, aldus Schmid in gesprek met Automotive News Europe.

Hij verwacht dat voertuigen met een deels of volledige elektrische aandrijving over vijf jaar een marktaandeel van 20 procent hebben.

Tot slot meldt Schmid dat de Hyundai ix20 geen opvolger zal krijgen, omdat klanten steeds vaker kiezen voor kleine cross-overs zoals de Hyundai Kona.