De nieuwe Aston Martin Vantage, die op dinsdag voor het eerst aan het publiek getoond werd, kan in het Verenigd Koninkrijk op grote belangstelling rekenen. Er zijn naar verluidt al meer dan 300 orders geplaatst.

De Britse fabrikant heeft de afgelopen anderhalve maand de auto tijdens besloten bijeenkomsten al aan potentiële klanten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, China en de Verenigde Staten laten zien. Volgens bronnen zijn er op de thuismarkt al zeker 336 orders geplaatst.

Jonger publiek

Volgens Aston Martin CEO Andy Palmer moet de nieuwe Vantage een jonger publiek aanspreken. De klanten van het vorige model waren volgens Palmer doorgaans vijftigers.

Het nieuwe model moet veertigers naar het merk lokken. Vooral in China weet Aston Martin een jonger publiek te bereiken, aldus de topman.

De fabrikant verwacht op jaarbasis 3.500 exemplaren van de nieuwe Vantage te verkopen, waarmee het model de best verkopende Aston zou worden. Het merk hoopt klanten weg te snoepen bij Porsche en Jaguar.

Toekomstplannen

De opvolger van de Vanquish wordt de eerstvolgende nieuwe Aston Martin. In 2019 staat de introductie van de eerste cross-over van het merk gepland, de DBX. Het jaar erop zal de fabrikant een midden-motor sportauto lanceren.

Uiteindelijk komen er ook nog twee luxe sedan's op de markt. Met deze modellen wil Aston Martin de concurrentie met Bentley en Rolls-Royce aangaan.