Eerder dit jaar maakte DS de eerste prijzen van de nieuwe 7 Crossback bekend. De Nederlandse importeur van DS kan daar nu twee prijzen aan toevoegen. Het bedrag voor de voordeligste 7 Crossback is vastgesteld op 43.190 euro.

Voor die prijs levert DS, het luxe merk van het Franse Citroën, een versie met een 130 pk sterke BlueHDI 130 dieselmotor. Die krachtbron is gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak.

Voor de 225 pk sterke benzinemotor, de PureTech 225, vraagt DS een prijs van 51.890 euro. In dat geval is het blok gekoppeld aan een automatische transmissie.

DS heeft de prijzen van overige 7 Crossback uitvoeringen nog niet bekend gemaakt. Zo komt er een 180 pk sterke PureTech 180 benzine uitvoering op de prijslijst te staan. Ook heeft DS een krachtigere diesel in petto, eveneens met 180 pk.

De prijslijst van de 7 Crossback wordt medio 2019 uitgebreid met de 300 pk sterke E-Tense 4x4, een plug-in hybride met vierwielaandrijving. De aandrijflijn bestaat uit een 200 pk sterke benzinemotor, gekoppeld aan twee elektromotoren.

De DS 7 Crossback is inmiddels al te bestellen. De eerste exemplaren worden in februari in ons land verwacht.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl