Mazda zal op de aanstaande editie van de Los Angeles Auto Show de vernieuwde 6 tonen. De auto wordt onder andere voorzien van een nieuw front en een opgewaardeerd interieur. 

De gemoderniseerde Mazda 6 onderscheidt zich door nieuwe koplampunits en een chroomstrip die nu, net als bij de recent geïntroduceerde CX-5 cross-over, vanuit de grille aan de onderzijde van de koplampen doorloopt. 

In het interieur is een volledig nieuw dashboard gemonteerd. De werkplek vertoont meer gelijkenissen met die van de CX-5 en CX-3.

Mazda's i-Activesense-pakket aan veiligheids- en rijhulpsystemen wordt uitgebreid met zaken als adaptieve cruise control en een nieuwe 360 graden camera. De adaptieve cruise control kan de auto volledig tot stilstand brengen en weer laten optrekken.

Het motorenaanbod in Noord-Amerika wordt uitgebreid met de 2,5-liter turbomotor uit de CX-9 cross-over, een model dat niet in Nederland leverbaar is.

Daarnaast meld de fabrikant dat de 2,5 motor zonder turbo opnieuw beschikbaar komt. In het versie van de 6 levert dit blok 192 pk.

2012

De op dit moment leverbare derde generatie van de Mazda 6 rolde in augustus 2012 voor het eerst van de band in het thuisland Japan.

De afgelopen jaren is het model diverse keren subtiel aangepakt, al werd in 2014 een iets ingrijpendere facelift doorgevoerd.

Later deze maand maakt Mazda meer details bekend. Het model als getoond komt ook in deze vorm naar Nederland. De LA Auto Show opent haar deuren op 1 december. 


Het dashboard kan worden voorzien van houtafwerking

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl