Prijzen van vernieuwde Kia Sorento bekendgemaakt

De prijzen van de in juli opgefriste Kia Sorento zijn bekendgemaakt. Het model is vanaf 59.995 euro verkrijgbaar.

Voor dat bedrag wordt een Kia Sorento DynamicLine afgeleverd. In het vooronder doet, net als bij alle andere uitvoeringen van de Sorento, een 200 pk sterke 2,2-liter grote CRDI-dieselmotor dienst als krachtbron,

Het blok stuurt zijn vermogen naar de voorwielen. Schakelen gaat in alle gevallen met een nieuwe automaat met acht verzetten.

De Executive variant heeft een prijskaartje van 66.970 euro. Dit model onderscheidt zich door extra rijhulpsystemen.

Wie voor nagenoeg alle denkbare extra's gaat, kan vanaf 69.745 euro in de nieuwe GT-Line-versie stappen. Dit is ook de enige Sorento die met vierwielaandrijving te krijgen is. Die vierwielaangedreven variant moet 70.970 euro kosten.

Wijzigingen

Van buiten is de gefacelifte Sorento te herkennen aan nieuwe lichtunits aan zowel voor- als achterzijde. De grille is donkerder uitgevoerd én Kia heeft twee nieuwe kleuren beschikbaar gesteld, Rich Espresso en Gravity Blue.

Vanbinnen is een nieuw stuurwiel, een nieuw instrumentarium en een nieuw infotainmentsysteem gemonteerd. Daarnaast moeten de materialen hoogwaardiger aanvoelen.

Kia rust de Sorento verder uit met DRiVE WISE Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), een pakket veiligheidssystemen dat nu ook Driver Attention Warning, Lane Keeping Assist, High Beam Assist en Dynamic Bending Light omvat.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl

Lees meer over:
Kia
Tip de redactie