Vorige maand leverde het Spaanse Seat 40.200 auto’s af. Het dochterbedrijf van het Duitse Volkswagen kwam hiermee uit op een productiestijging van 23,3 procent in vergelijking met diezelfde periode een jaar eerder. 

In Duitsland en Spanje werden de meeste voertuigen op kenteken gezet. De verkopen vielen er in oktober respectievelijk 30,5 en 24,9 procent hoger uit.

Gemeten over de eerste tien maanden werden er in Duitsland 84.100 auto’s verkocht, terwijl er in Spanje 81.200 afgeleverd werden.

Procentueel boekte Seat de grootste verkoopstijging in Turkije. Daar werden vorige maand 209,1 procent meer auto’s verkocht. Met 17.600 exemplaren tot en met oktober is het land de op vijf na grootste markt voor de fabrikant.

De afgelopen tien maanden werden er in totaal 396.100 modellen van Seat verkocht, een aantal dat 14.4 procent hoger lag dan een jaar eerder.

Nieuwe modellen als de Ibiza en de Ateca cross-over hebben volgens Seat sterk bijgedragen aan de groei. De nieuwe cross-over van het merk, de Arona, staat sinds deze maand in de showrooms.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl