Chevrolet heeft de ZR1-versie van de Corvette gelanceerd. Het model is met een topsnelheid van meer dan 337 kilometer per uur, de snelste Corvette ooit. 

De Corvette ZR1 wordt aangedreven door een 6,2-liter V8 die 766 pk levert. Daarmee is de nieuwe versie 119 pk sterker dan de vorige ZR1. Schakelen gaat met een handgeschakelde 7-bak of een 8-trapsautomaat.

Voor de aerodynamische delen van de auto, zoals de achterspoiler en andere windgeleiders, past Chevrolet koolstofvezel toe. Ook motorkap is voor een deel uit het lichtgewicht materiaal vervaardigd. De ZR1 weegt in totaal 1.598 kilo.

Chevrolet levert de ZR1 in twee uitvoeringen, waarbij de 'Low Wing' - met een lagere achtervleugel - de hoogste topsnelheid moet kunnen halen. Deze variant levert alsnog 70 procent meer neerwaartse druk dan het model daar onder, de Z06.

De 'High Wing'-uitvoering heeft extra splitters, de grotere achtervleugel en een straffer afgesteld onderstel.

Tevens zet Chevrolet het Sebring Orange Design Package op de bestellijst, een pakket waarmee de auto voorzien wordt van een oranje aankleding. Zo is niet alleen de koets oranje gespoten, maar dragen ook de remklauwen, de veiligheidsgordels en de stiksels die kleur.

In de lente van volgend jaar opent Chevrolet de orderboeken voor de nieuwe ZR1. 

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl


De carrosseriekleur keert terug in het interieur