De Volvo XC60 heeft in recente botsproeven van Euro NCAP, de Europese instantie die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van crashtests, een bijna perfecte veiligheidsscore voor volwassen inzittenden gehaald. De Volvo scoorde 98 procent op het genoemde onderdeel, de hoogst behaalde score van een merk score tot nu toe. 

 

Ook de Mitsubishi Eclipse Cross was met een score van 97 procent zeer veilig voor volwassen inzittenden, zo schrijft Euro NCAP in een persbericht op woensdag.

Op de andere testonderdelen, veiligheid voor kind inzittenden, voetgangerveiligheid en het aantal elektronische veiligheidsvoorzieningen op het voertuig, scoorde de Mitsubishi over de hele linie fractioneel lager dan de Volvo. 

De Volvo XC60 behaalde naast de hoogste score voor veiligheid voor volwassen inzittenden ook de beste totaalscore op het gebied van veiligheid voor het jaar 2017. De standaard aanwezige veiligheidsuitrusting werd in de test met verschillende merken en modellen ook door Euro NCAP geprezen.

Het model behaalde voor de veiligheidsuitrusting een score van 95 procent, een resultaat dat 40 procent hoger ligt dan de dit jaar gemeten gemiddelde score van alle geteste merken op dit onderdeel.

De andere cross-over modellen in de test, de Citroën C3 Aircross, Opel Crossland X, Seat Arona, Skoda Karoq en Volkswagen T-Roc, behaalden net als de Volvo en Mitsubishi een totale score van vijf sterren. Dit gold eveneens voor de Volkswagen Polo.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl