De Nederlandse sportwagenfabrikant Donkervoort gaat het mogelijk maken om tegen een vast maandbedrag in een Donkervoort rijden.

Het Private Lease-aanbod, logischerwijs 'Donkervoort Private Lease' geheten, komt overeen met private lease-initiatieven voor meer alledaagse auto's als een Peugeot 108 of Seat Ibiza. 

Dat betekent dat ook hier wordt gewerkt met een vast tarief waarin afschrijving, motorrijtuigenbelasting, onderhoud en verzekering zijn opgenomen.

Volgens Donkervoort kan het private lease tarief aantrekkelijk worden gemaakt doordat de auto's van het merk erg waardevast zijn. Het verschil tussen de nieuwprijs en wat een Donkervoort nog waard is aan het einde van de leasetermijn, ook wel de afschrijving genoemd, is bij het merk relatief klein. Hierdoor loopt de fabrikant minder financieel risico.

Daarnaast is het gewicht van een Donkervoort erg laag, waardoor het model in een gunstige gewichtsklasse voor de berekening van de motorijtuigenbelasting valt, iets dat ook in de leaseprijs wordt opgenomen. Een Donkervoort GTO-S weegt minder dan 740 kilo.

Het exacte lease tarief wilde de fabrikant niet bekend maken. 

Zakelijke klanten kunnen dankzij 'Donkervoort Full Operational Lease' eveneens tegen een vast maandbedrag in een Donkervoort rijden.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl