Tesla heeft machinefabrikant Perbix overgenomen, zo melden Amerikaanse media op dinsdag. Het bedrijf levert geautomatiseerde productiesystemen en werkte al bijna drie jaar met Tesla samen. 

Tesla heeft nog geen details van de overname bekend gemaakt, maar gaf wel te kennen dat het haar activiteiten in Minneapolis, de thuisbasis van Perbix, zal opschroeven.

De overname valt samen met toenemende aandacht voor de problemen rondom de massaproductie van de Tesla Model 3. Vorige week gaf CEO Elon Musk te kennen dat de aanloopproblemen deels veroorzaakt worden door slecht functionerende productiemachines. Bovendien is de productielijn nog altijd maar deels geautomatiseerd. 

Musk zei tevens dat de streefaantallen van 5.000 exemplaren van de Model 3 per week, pas over ongeveer drie maanden behaald zullen worden. Uiteindelijk moet dat aantal verdubbelen.

De Financial Times meldde afgelopen vrijdag dat Tesla haar dealers daarom nog altijd onafgemaakte voertuigen en onderdelen aanbiedt. Volgens een medewerker die anoniem wilde blijven, werkt het bedrijf al jaren zo. 

De onderdelen waar het om gaat, zijn onder andere de stoelen en de displays die in het goedkoopste model van Tesla moeten komen. Verkooppunten kunnen de onderdelen zelf plaatsen, want in de fabriek waar alle Model 3's worden gebouwd, gebeurt dat ook met de hand. 

De door de Financial Times geciteerde medewerker zegt bovendien dat Tesla soms onderdelen nog tijdens het productieproces herziet. Deze onderdelen moeten daarom nagezonden worden.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl