Op dinsdag gaat in Las Vegas de jaarlijkse SEMA Show van start. BMW grijpt de gelegenheid aan om de M3 30 Years American Edition te lanceren. 

De nieuwe variant is gebaseerd op een handgeschakelde M3 die voorzien is van het Competition Package. Dit betekent dat de auto andere veren, dempers en stabilisatorstangen heeft. Daarnaast levert de motor geen 431 pk maar 450 pk.

De uiterlijke kenmerken van de Amerikaanse jubileumeditie van de BMW M3 zijn de kenmerkende mat rode lak, door BMW Frozen Red II genoemd, en goudkleurige wielen.

Tot slot is het model voorzien van een reeks zogenaamde Performance-parts van BMW, waaronder een uit koolstofvezel vervaardigde achterspoiler.

Het interieur valt op door de afwerking met rood, wit en blauw leer. Daarnaast keert de Amerikaanse vlag terug in de hoofdsteunen en op het dashboard.

Er is slechts één exemplaar van de M3 30 Years American Edition geproduceerd, namelijk het beursmodel. Na afloop van het evenement, dat in het teken staat van uiterlijke aanpassingen en speciale auto onderdelen, wordt het model naar verluidt verkocht.

Het BMW M3 interieur is kleurrijk