Grote schade aan unieke sportwagens in Groot-Brittannië

Afgelopen weekend is er in Groot-Brittannië een McLaren P1 in brand gevlogen. Het model, waarvan er slechts 375 geproduceerd zijn, kende in Nederland een prijskaartje van 1.111.617 euro. Ook een Pagani Zonda reed schade. 

De P1 die op zaterdag brandend langs de kant van de weg gefilmd werd, was er een van de McLaren Special Operations divisie.

Deze afdeling past in opdracht van klanten de bestaande modellen tegen forse meerprijs aan. Ook had de P1 in kwestie een gepersonaliseerde kentekenplaat. De oorzaak van de brand is onbekend.

Het afgelopen weekend crashte er tevens een Pagani Zonda PS 760, de enige in zijn soort. De hand-gebouwde Italiaanse sportwagen raakte ernstig beschadigd op de snelweg A27, in het zuiden van Groot-Brittannië.

Het exemplaar is eigendom van de Britse ondernemer en autoverzamelaar Peter Saywell. Ongeveer vijf jaar geleden betaalde hij naar verluidt 1,3 miljoen pond voor zijn PS.

Korte tijd later spendeerde Saywell nog eens 250.000 pond om zijn Zonda te upgraden en het vermogen van zijn auto gelijk te trekken met dat van de 760-serie, een reeks unieke modellen voor speciale klanten. 


​De auto overgespoten naar blauw. Hiervoor wilde Pagani volgens berichten 40.000 pond in rekening brengen.

Tip de redactie