Zo’n vierhonderd medewerkers van de elektrische-automaker Tesla zijn in de afgelopen week naar verluidt weggestuurd.

Dit melden verschillende Amerikaanse media op basis van bronnen. Aan Reuters bevestigt Tesla dat er een ontslagronde heeft plaatsgevonden, maar het concern wil geen cijfers geven.

Volgens de automaker zijn de werknemers ontslagen omdat ze slecht gepresteerd hebben. Maar volgens de bron van het persbureau, die zelf ook ontslagen is, heeft hij zelf nooit een slechte beoordeling gekregen.

Tesla ligt onder het vergrootglas van marktvolgers en media nadat het concern onlangs teleurstelde met de productie van de nieuwe Model 3, de auto die van Tesla een wereldspeler moet gaan maken in de autosector.

De Model 3 moet de eerste auto worden van Tesla die volledig geautomatiseerd wordt gemaakt, maar een productiedoelstelling van vijftienhonderd auto's in het derde kwartaal werd niet gehaald. Tesla wist er maar 260 te produceren.

Tesla-topman Elon Musk twitterde een week geleden dat het bedrijf in een 'productiehel' zit met de Model 3. Analisten wijzen er nu op dat het massaal produceren van auto's een speciaal trucje is dat vooral de huidige autofabrikanten onder de knie hebben.