Topman Elon Musk gaat alle middelen gebruiken om de productieproblemen met de Model 3, het goedkoopste model van de automaker, op te lossen. Als gevolg daarvan is de presentatie van een elektrische vrachtwagen uitgesteld.

Musk tweette dat Tesla diep in "productiehel" zat. Eerder meldde het Amerikaanse bedrijf in het derde kwartaal maar 260 Model 3's te hebben gemaakt. Volgens de eigen planning hadden dat er vijftienhonderd moeten zijn.

Tesla heeft al veel bestellingen voor de Model 3, maar analisten wijzen erop dat de huidige problemen laten zien hoe moeilijk het is om een soepele massaproductie op gang te zetten in de autosector.

Volgens The Wall Street Journal zou Tesla nog tot september bepaalde onderdelen voor de Model 3 met de hand hebben gemaakt.  

Als gevolg van de problemen is de introductie van een elektrische vrachtwagen voor de tweede keer verplaatst. In eerste instantie zou Musk de vrachtwagen presenteren in september, maar dit werd verplaatst naar eind oktober. Nu wordt het waarschijnlijk november. Volgens Musk zijn de kenmerken van de vrachtwagen wel beter dan verwacht.