De splinternieuwe tweede generatie van Audi's A7 Sportback is op internet opgedoken. Dankzij dit online schaalmodel is te zien hoe de nieuwe A7 er uit gaat zien. 

In grote lijnen blijft de A7 Sportback trouw aan het ontwerp van het in 2010 gelanceerde origineel, een auto die destijds als Audi's antwoord op de CLS-klasse van Mercedes-Benz moest fungeren.

De achterzijde van de nieuwe A7 Sportback is nog niet te zien, maar uit eerdere spionagebeelden viel al op te maken dat hier een doorlopende lichtbalk komt. Dit kernmerkende detail is ook de achterkant van Audi's vlaggenschip de A8 te zien. 

Net als de A8 heeft ook de nieuwe A7 iets weg van de door Marc Lichte getekende Prologue Concept. Het achterste van de A7 lijkt ten opzichte van het huidige model minder te 'hangen'. Ook maakt de nieuwe A7 Sportback net als de A8 de overstap naar het MLBevo-platform, het platform waar alle grotere Audi's op worden gebouwd. 

Motoren

Voor de A7 komt een mix aan benzine- en dieselmotoren beschikbaar. Ook kunnen de liefhebbers keizen voor een S7 en zelfs een RS7, al zal die laatste waarschijnlijk niet direct bij de lancering van de A7 Sportback naar voren geschoven worden.

In Nederland zijn sinds 2010 1.504 A7's verkocht. In 2011 beleefde de auto zijn topjaar, toen ging ruim de helft van alle verkochte A7's over de toonbank. 

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl