Honda focust op elektrische aandrijving

Honda heeft woensdag laten weten dat elk model dat het vanaf nu op de markt brengt óók met een geëlektrificeerde aandrijflijn beschikbaar komt.

Honda heeft op de beursvloer van de IAA-autobeurs in Frankfurt de Urban EV Concept (foto) staan, een vooruitblik op een volledig elektrische hatchback die daadwerkelijk in productie gaat. Vanaf 2019 moet deze auto op de markt verschijnen – ook in Europa.

Daar houdt het (semi-)elektrische nieuws niet op, want ook de nieuwe Honda CR-V komt ons land. In 2018 is de nieuwe SUV op de Europese markt te vinden, een model dat tevens als Hybrid beschikbaar komt.

Honda hoopt dat omstreeks 2030 twee derde van z'n verkochte auto's over een geëlektrificeerde aandrijflijn beschikt. Daartoe behoren dus hybrides, plug-ins, EV's én auto's met een brandstofcel aan boord. ,,In Europa zien we dat de verschuiving naar geëlektrificeerde modellen groter is dan waar ook ter wereld", zegt Takahiro Hachigo, CEO van Honda Motor Co. ,,Europa is daarmee duidelijk toe aan 'de volgende stap'", aldus de topman.

Ga voor meer foto's en informatie naar AutoWeek.nl

Tip de redactie