Nissan Micra is Private Leaseauto van het Jaar

De huidige (vijfde) generatie van de Nissan Micra heeft de titel Private Leaseauto van het Jaar binnengesleept. Ook Peugeot mag zich gelukkig prijzen: de 3008 werd Leaseauto van het Jaar.

Het is de tweede keer dat de titel Private Leaseauto wordt uitgedeeld. Vorig jaar ging de titel naar de Opel Astra en dit jaar dus naar de hagelnieuwe Nissan Micra. De verkiezing is in het leven geroepen door leasemaatschappij Alphabet, dat deze titel vorig jaar voor het eerst toepaste wegens de enorme groei in interesse in private-leaseconstructies.

Naar verwachting worden dit jaar in ons land voor het eerst meer dan 100.000 auto's via private lease afgeleverd. De Micra scoort de meeste punten, voornamelijk met zijn prijs-kwaliteitsverhouding. ,,Een auto die veel te bieden heeft binnen dit segment, voor een uitstekende prijs en bovendien naar wens van de klant te customizen’’, aldus Ivo Lissone, Director Sales bij Alphabet.

Nissan is uiteraard tevreden met de uitslag. ,,Dit is de erkenning die onze Micra dubbel en dwars verdient. De auto is volledig nieuw en zeker door de technologie, het design en de gunstige prijsstelling bezet hij een eigen plek op de markt’’, aldus Peter Jan Vroege, Corporate Sales Manager bij Nissan Nederland.

Naast prijs-kwaliteitsverhouding wordt er bij de verkiezing gekeken naar zaken als levertijd.

Verrassend
De Peugeot 3008 ging met de titel Leaseauto van het Jaar aan de haal. De auto bleek de meest verrassende deelnemer. In de subcategorieën Economy, Business, Business+ en Executive wonnen respectievelijk de Kia Rio, Peugeot 3008, Opel Insignia en BMW 5-serie. De 3008 scoorde gemiddeld gezien dus het best.

Vorig jaar ging de titel Leaseauto van het Jaar naar de Skoda Superb. De jury, bestaande uit onder meer in- en externe lease-experts, kijkt voor deze leaseverkiezingen naar auto's die maximaal twaalf maanden op de markt zijn.

Private Lease Vergelijker
Sinds kort heeft AutoWeek de Private Lease Vergelijker beschikbaar, waarin nagenoeg het volledige private-leaseaanbod van Nederland is terug te vinden. Je kunt filteren op maandbedrag, kilometers per jaar en leaseperiode. Per auto zijn de maandbedragen van verschillende aanbieders vermeld.

Je kunt vaak dezelfde auto bij verschillende aanbieders leasen, zowel bij het eigen merk als bij de diverse leasemaatschappijen. Onderling zitten er soms nog behoorlijke verschillen in de maandbedragen. Dankzij de Private Lease Vergelijker kun je deze verschillen gemakkelijk zichtbaar maken.

Kijk hier voor de Private Lease Vergelijker op AutoWeek.nl

Lees meer over:
Tip de redactie