Porsche komt met een nieuwe topversie van de Cayenne

Porsche onthulde eind augustus de nieuwe Cayenne. Tijdens de autobeurs IAA in Frankfurt kan het publiek ook kennismaken me de nieuwe versie Cayenne Turbo.

De instapversie van de derde generatie Cayenne krijgt van Porsche al een 340 pk en 450 Nm sterke 3,0-liter V6 mee, een blok dat 10 pk sterker is dan het exemplaar in zijn meest recente voorganger. Hoger op de ladder staat de Cayenne S, een variant die 440 pk en 550 Nm krachtig is dankzij een 2,9 liter grote, biturbo V6. Bovenaan de motorenlijst zet Porsche nu de Cayenne Turbo.

De Cayenne Turbo krijgt dezelfde 550 pk en 770 Nm sterke 4,0-liter V8 als de Panamera Turbo. Met deze krachtbron versnelt de Cayenne in 4,1 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. Met het optionele Sport Chrono-pakket moet dit zelfs in 3,9 seconden kunnen.

De topsnelheid van de voorlopige topversie van de Cayenne (er komt nog een Turbo S) ligt op 286 kilometer per uur. Schakelen gaat door middel van een achttraps-Tiptronic S-automaat.

Uiterlijk

Op optisch vlak onderscheidt de Cayenne Turbo zich van de minder krachtige versies door zijn koplampunits met standaard ledtechniek. In de voorbumper zijn twee ledstrips verwerkt en de wielkasten zijn breder dan normaal. 

Er wordt gebruik gemaakt van 21-inch wielen en de wielkasten en de onderzijden van de bumpers zijn in de carrosseriekleur gespoten. Achterop de SUV zit een adaptieve spoiler. Bij stevig remmen vanaf 250 kilometer per uur functioneert deze spoiler als luchtrem.

De Cayenne Turbo komt standaard met het Bose Surround-audiosysteem, sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen en een Turbo-stuurwiel.

De Cayenne Turbo staat in december 2017 in de Nederlandse showrooms. De vanafprijs bedraagt 204.300 euro.

Ga voor meer foto's en informatie naar AutoWeek.nl

Lees meer over:
Tip de redactie