BMW onthult i Vision Dynamics

BMW liet eerder al doorschemeren dat het iets bijzonders had klaarstaan voor de autobeurs IAA in Frankfurt. Het blijkt deze i Vision Dynamics te zijn, een Gran Coupé met een volledig elektrische aandrijflijn.

De i Vision Dynamics is een strakke conceptauto die een voorbode lijkt van een nieuw model tussen de BMW i3 en i8.

De volledig elektrisch aangedreven auto moet met een volle accu een afstand van 600 kilometer kunnen halen. De i Vision Dynamics heeft 4 seconden nodig om naar een snelheid van 100 km/h te versnellen en heeft een topsnelheid van 200 km/h.

Typisch BMW

Hoe futuristisch de i Vision Dynamics ook mag zijn, de verhoudingen lijken typisch BMW. We zien een auto met een lange wielbasis en korte overhangen.

Het ontwerp is vrij minimalistisch: vouwen, hoekjes en randjes zijn niet aanwezig.Geen BMW zonder ‘nieren’ in de grille, ze ontbreken dan ook niet op deze nieuwkomer. Aan de achterzijde heeft de BMW L-vormige verlichting, tevens een kenmerk van het merk.

Hoe de auto vanbinnen oogt, houdt BMW nog even geheim. BMW benadrukt opnieuw dat het in 2025 in totaal 25 modellen met een vorm van elektrische aandrijving in het aanbod wil hebben. 12 daarvan zullen volledig elektrisch zijn.

Kijk voor meer informatie en foto’s op AutoWeek.nl

Lees meer over:
bmw
Tip de redactie