Nadat eerder deze week ongepland een serie foto's op het net belandde, toont BMW vandaag zelf de Concept X7 iPerformance in volle glorie. De X7 is een enorme SUV waarvan daadwerkelijk een productieversie komt.

BMW heeft flink op zich laten wachten voordat het met een SUV in het topsegment op de proppen kwam. Auto's als de Range Rover en de Mercedes-Benz GL/GLS-klasse zijn immers al jarenlang op de markt. Deze X7, die het eerdergenoemde auto's moeilijk moet gaan maken, komt in 2018 op de markt.

De X7 is een zeszitter met bijzondere stoelen. De zetels staan op een opvallend dun frame, wat de beenruimte voor alle inzittenden moet vergroten. Het met leer beklede interieur toont verder een grote hoeveelheid beeldschermen en een enorm glazen dak.

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is deze concept-car voorzien van een plug-inhybride aandrijflijn, eentje die bestaat uit een TwinPower-benzinemotor die is gekoppeld aan een elektromotor.

Emissievrij rondgaan behoort dus tot de mogelijkheden, al houdt BMW de exacte specificaties nog even onder de pet. De komst van een productieversie als plug-inhybride is zodoende goed mogelijk.

Aan de voorzijde van de Manhattan-kleurige en op 23-inchwielen geplaatste auto vallen vooral de gigantische 'nieren' op, waarvan het frame en de spijlen samen één geheel vormen.

De koplampunits zijn voorzien van lasertechniek en in de units is een X'je verwerkt dat verwijst naar de X-familie waartoe het studiemodel behoort. Nieuw voor een X-model van BMW zijn de ronde wielkasten; normaliter zijn deze namelijk hoekiger vormgegeven.

Bekijk foto's van de BMW X7 in groot formaat