Het publiek kan tijdens de IAA-autobeurs in Frankfurt volgende week van dichtbij kennismaken met de nieuwe Seat Leon Cupra R. Deze R-versies staan al jaren bekend vanwege hun sportieve prestaties.

De Leon Cupra R is de overtreffende trap van de Leon Cupra en wordt in een gelimiteerde oplage van slechts 799 exemplaren gebouwd. Wie de Cupra R met handbak bestelt, krijgt een 310 pk sterke auto afgeleverd. De variant met automatische DSG-transmissie moet het doen met 300 pk.

De Leon Cupra R wordt aangekleed met spoilerwerk dat is voorzien van koolstofvezel details. De zijspiegelkappen, logo's en wielen worden verfraaid met een koperkleurige lak. Ook het interieur is volgens Seat voorzien van koperkleurige accenten. Op het stuurwiel en de pookknop is bovendien een laagje Alcantara geplakt, wat zorgt voor extra grip tijdens snelle ritten.

De Seat Leon Cupra R heeft een aangepast camber op z'n vooras, waarbij de wielen iets schuin worden geplaatst voor extra grip en stabiliteit op het asfalt. Daarnaast is de auto standaard voorzien van een adaptief onderstel. Om de auto bij hoge snelheden weer verantwoord tot stilstand te dwingen, zijn speciale remmen afkomstig van Brembo gemonteerd. 

Seat maakt in een later stadium alle technische specificaties en prestaties bekend.

Ga voor meer foto's en informatie naar AutoWeek.nl