De National Labor Relations Board, de Amerikaanse overheidsinstantie die waakt over fabrieksarbeiders en arbeidsomstandigheden, geeft klagende Tesla-werknemers gelijk.

De National Labor Relations Board (NLRB) erkent dat Tesla zich heeft misdragen tegenover werknemers door hen te verplichten een overeenkomst te ondertekenen. Dat contract verbiedt werknemers met buitenstaanders te praten over de werkomstandigheden bij Tesla’s fabriek in Fremont, Californië.

Ook veiligheidsrisico’s moeten onder de pet worden gehouden. Bovendien zouden werknemers in die productiefaciliteit, niet te verwarren met Tesla’s Gigafactory, worden lastiggevallen en geïntimideerd.

Tesla ontkent de aantijgingen tot nu toe, maar moet vóór 14 september reageren. Half november moet het bedrijf voor de rechter verschijnen, meldt persbureau Reuters. De klachten zijn ingediend door drie werknemers en vakbond United Auto Workers Union, die Tesla-wernemers aanmoedigt zich te verenigen.  

De aantijgingen komen overigens niet helemaal uit de lucht gevallen, want in een artikel over Elon Musk werd onlangs al duidelijk dat werken voor het innovatieve bedrijf niet altijd feest is. Een passage uit dat artikel: "Musk zegt dat hij 85 uur per week werkt, en van wie voor hem werkt verlangt hij hetzelfde. Klachten over werkdruk, magere lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden en stress zijn talloos."