De nieuwe Mercedes-Benz CLA-Klasse is voor het eerst op de foto gezet. De sedan krijgt, net als de kleinere hatchback A-Klasse, een strakker en rustiger ontwerp.

De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse is al eens als testauto verschenen, maar nu is ook de daaraan gerelateerde CLA-Klasse gecamoufleerd verschenen.

Het is goed te zien dat het ontwerp van de kleinste Mercedes iets strakker wordt dan bij de huidige generatie het geval is. De diepe vouwen en het ietwat gedrongen postuur maken plaats voor een strakker en gestrekter voorkomen.

De nieuwe compacte modellen van Mercedes-Benz staan op een gloednieuw platform. Dat biedt basis voor de voorwielaangedreven toekomstige A-Klasse, CLA-Klasse (en CLA Shooting Brake), de nieuwe B-Klasse en de GLA-Klasse.

Er komen nog meer modellen die ervan gebruik gaan maken, maar of dat bijvoorbeeld een compacte cross-over ('GLB-Klasse') of een nieuwe afgeleide van de A-Klasse wordt, is nog niet duidelijk. Volgend jaar maakt verschijnt de CLA-Klasse in ieder geval op de markt.