Het Zwitserse merk NanoFlowCell is erin geslaagd om 100.000 kilometer af te leggen met de bijzondere elektrische sportauto genaamd Quantino. Het is echter nog maar de vraag of de Quantino op de markt zal verschijnen. 

In februari 2016 liet het merk NanoFlowCell weten uitvoerig te gaan testen op Europese bodem. Sinds de Quantino die dag z'n Europese typegoedkeuring kreeg, heeft de auto nauwelijks stilgestaan: iets meer anderhalf jaar later staat er naar verluidt 100.000 kilometer op de teller.

Zo'n 65.000 km per jaar in een elektrische auto is een hele prestatie, maar de Quantino is niet zomaar een EV (elektrisch voertuig). NanoFlowCell dankt z'n naam aan de revolutionaire flow-accu's die de auto aan een actieradius van zo'n 1.000 km helpen. De meeste elektrische auto’s weten vaak niet meer dan maximaal 300 kilometer op één acculading af te leggen.

Ondanks zijn zuinige prestaties is de 3,91 meter lange Quantino met een 109 pk sterke elektromotor flink sportief: het sprintje van 0 naar 100 km/u moet binnen 5 tellen te halen zijn.

Dat het menens is met die actieradius, bewees Nanoflowcell trouwens al eerder door 1.401 km op één lading af te leggen. Het merk is dan ook tevreden over de testuitslagen na het behalen van de 100.000 kilometer, die volgens de ontwikkelaars aantonen dat de aandrijflijn uiterst betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk is.

Kleurrijk
NanoFlowCell is overigens het geesteskind van de kleurrijke figuur Nunzio La Vecchia. Het eerste product van het merk is de in 2014 gepresenteerde Quant, een groter model met opvallende vleugeldeuren. Die auto is in de jaren die volgden meerdere malen in een doorontwikkelde variant gepresenteerd.

Hoewel La Vecchia ons aanvankelijk toevertrouwde dat de auto in nagenoeg ongewijzigde vorm in productie zou gaan en de Quantino zoals gezegd zelfs een typegoedkeuring heeft, zegt het bedrijf inmiddels dat het niet langer ambieert een autobouwer te zijn. In plaats daarvan wil NanoFlowCell zich toeleggen op de verkoop van de innovatieve accutechniek, die klaarblijkelijk uitvoerig wordt getest.

Ga voor meer foto's in groot formaat naar AutoWeek.nl