Volkswagen heeft in Italië de T-Roc onthuld. De nieuwe cross-over komt in het modellengamma naast de Tiguan te staan en is net als die auto een SUV van Golf-formaat. 

De T-Roc is echter wel 25 cm korter dan de Tiguan. Volkswagen zegt het dominante voorkomen van een SUV te hebben gecombineerd met de dynamiek van een compacte hatchback. Aan de voorkant valt de brede, rechte lijn tussen grille en motorkap op die tegenwoordig het gezicht van Volkswagens bepaalt. Elke nieuwe Volkswagen-SUV moet worden getekend naar voorbeeld van de de T-Prime Concept GTE, die vorig jaar april in China werd getoond, en de T-Roc is daar geen uitzondering op. Andere opvallende elementen zijn de coupé-achtige daklijn met een brede chroomstrip en de duidelijk geaccentueerde wielkastranden.

Ook vanbinnen is de T-Roc een eigenzinnige verschijning. Zo komt de lakkleur veelvuldig terug op het dashboard, de middenconsole en de portierbekleding. De klokken kunnen als optie volledig digitaal worden uitgevoerd. De kofferruimte is met 445 liter erg fors en kan met de achterbankleuning plat worden uitgebreid tot 1.290 liter.

Standaard heeft elke T-Roc een automatische noodrem, rijbaanhulp, handbediende airco, een kleurenscherm, ledverlichting achter, led-dagrijverlichting en 16 inch stalen wielen. Wat betreft de motoren loopt het aanbod van een 115 pk sterke 1.0 TSI benzinemotor met een handgeschakelde zesbak tot een 190 pk sterke 2.0. Ook de sterkste diesel levert 190 pk, de voordeligste variant komt tot 115 pk. De Volkswagen T-Roc verschijnt in november op de markt.

Kijk voor meer informatie en foto's op AutoWeek.nl