In het thuisland Zuid Korea heeft Hyundai de Next Generation FCEV gepresenteerd, een nagenoeg productierijpe vooruitblik op een nieuwe SUV die op waterstof rijdt.

De Next Generation FCEV is de volgende stap in het nieuwe brandstofcelavontuur van Hyundai. Eerder gaf het Koreaanse merk middels de FE Fuel Cell Concept al een vooruitblik op een nieuwe SUV met een dergelijke aandrijflijn, een brandstofcel die elektriciteit opwekt uit waterstof, aan boord.

Hyundai is actief op dit gebied en heeft in de vorm van de ix35 Fuel Cell als één van de eerste automerken een productiemodel op waterstof in het gamma. Deze 'Next Generation' volgt die auto op. 

De nieuwe SUV moet op een tank waterstof zo'n 580 kilometer ver kunnen komen. Het gaat om een auto die nog niet helemaal productierijp is, alhoewel het design stukken concreter is dan de concept-car die Hyundai eerder liet zien.

Direct wordt duidelijk dat ook de waterstof-SUV van Hyundai de dubbele koplampen krijgt die we voor het eerst op de Kona zagen. Hyundai liet eerder al aan AutoWeek weten dat we die ontwerpstijl op alle SUV's van het merk gaan terugzien.

De nieuwe waterstof-SUV moet volgend jaar op de markt verschijnen. Hyundai heeft een groene toekomst voor ogen. Nog voor 2020 wil het Koreaanse merk veertien nieuwe eco-modellen op de markt brengen.

Vijf hiervan zijn een hybride, terwijl er vier plug-ins en vier elektrische auto's in het vat zitten. Deze SUV met brandstofcel staat daar los van. We weten al dat Hyundai van de Kona ook een elektrische variant wil brengen. Bovenstaande moet Hyundai helpen de grootste Aziatische autofabrikant van Europa te worden.

Bekijk 4 foto's in groot formaat