BMW is al enige tijd druk in de weer met een opvolger van de Z4 - de derde generatie alweer. Via Instagram toont BMW een eerste teaser.

Anno 2017 vindt het zogeheten 'teasen' van een nieuwe auto niet meer alleen plaats op de website van de betreffende fabrikant. BMW plaatst nu op Instagram en Facebook namelijk een afbeelding van wat vermoedelijk de opvolger van de Z4 is. Hoewel er nog geen typeaanduiding is gecommuniceerd, ligt de naam ‘Z5’ in de lijn van verwachting.

Deze opvolger van de tweede generatie Z4 is volgens geruchten het resultaat van een samenwerking tussen Toyota en BMW. Naar verluidt zal Toyota's variant als Supra door het leven gaan. Het lijkt er sterk op dat de 'Supra' een coupé wordt, terwijl BMW's Z-variant opnieuw een roadster wordt. Deze week wordt de auto officieel gepresenteerd.

 

Voorgangers

De tweede generatie Z4, die tot vorig jaar in het Duitse Regensburg werd gebouwd, rolde in 2009 voor het eerst van de band. Zijn voorganger, eveneens Z4 geheten, stond tussen 2002 en 2008 op de prijslijst. Andere voorgangers waren de kleinere Z3 en de Z1 met zijn in de koets zakkende portieren.

Het getal dat BMW achter de Z plakte, verschilde per generatie. Hoewel de laatste twee generaties van BMW's Z-model 'Z4' werden gedoopt, betekent dat niet per definitie dat de straks te onthullen BMW opnieuw die naam draagt, al lijkt het wel een veilige keuze.

Overigens was de Z3 de populairste 'Z' in ons land. Van die modelserie zijn 3.128 exemplaren gebouwd, terwijl de twee generaties Z4 in totaal goed waren voor 2.736 stuks. De Z8 is met 71 in Nederland verkochte exemplaren stukken zeldzamer.

Ga voor meer foto's en informatie naar AutoWeek.nl