Tesla heeft 1,8 miljard dollar opgehaald met het plaatsen van leningen bij investeerders. De fabrikant van elektrische auto's gaat dat geld vooral gebruiken om de productie van de nieuwe, betaalbaardere Model 3 op te voeren.

Vanwege de sterke vraag naar de obligaties met een looptijd van acht jaar kon Tesla 300 miljoen dollar meer ophalen dan eigenlijk was beoogd. Oorspronkelijk was Tesla van plan 1,5 miljard dollar binnen te halen met de leningen.

Voor de Model 3, waarvan onlangs de eerste exemplaren werden geleverd aan klanten, heeft het bedrijf meer dan 450.000 bestellingen. Met de Model 3 wil Tesla zich omvormen tot een autofabrikant die een groter publiek kan bedienen.

De Model 3 is in vergelijking met de andere Tesla-auto's redelijk betaalbaar. De auto's die nu van de band rollen gaan voor een prijs van 49.000 dollar van de hand. De beloofde auto's van 35.000 dollar per stuk rollen vanaf november van de band.

Het voorbereiden voor de massaproductie van het nieuwe model kost veel geld. Afgelopen kwartaal gaf Tesla daarvoor bijna 1,2 miljard dollar uit.