AMSTERDAM - Porsche is het favoriete merk van de Zwitserse tuners van Rinspeed. Al diverse keren lieten ze creaties zien die een Porsche als basis hebben. Nu is het de beurt aan de Cayenne. Het dak werd gechopt en zijn flink veel meer pk´s.

De Rinspeed Chopster is één van de absolute blikvangers op de komende Autosalon van Genève. Rinspeed stond garant voor de technische uitvoering van de auto; Edag is verantwoordelijk voor het ontwerp.


Het interieur is voorzien van alle mogelijke luxe

De meest schokkende wijzigingen aan de Cayenne van Rinspeed zijn de dakstijlen, die met liefst 7 cm zijn ingekort en de enorm brede spatborden die zijn gemonteerd. Voorbeeld voor de vormgeving van de Chopster is volgens Edag het uiterlijk van een American Football-speler.

Vermogen

De Rinspeed Chopster heeft een vermogen van meer dan 600 pk. De SUV haalt er een topsnelheid mee van 290 km/u en de sprint van 0 naar 100 voltrekt zich in 4,4 seconden. De wielen zijn afkomstig van Borbet en hebben het formaat 23 inch. Spoedig zullen deze wielen ook te koop zijn voor de Volkswagen Touareg en de Porsche Cayenne.

Het spreekt voor zich dat het interieur is voorzien van alle mogelijke luxe. Zo heeft elke passagier zijn eigen sportstoel, is er een console die doorloopt van voor tot achter en is voorzien van Blaupunt monitoren, een dvd-speler en een PlayStation 2. Verder kunnen klanten de auto geheel naar hun eigen smaak laten aanpassen.

Prijs

De Chopster zal vanaf april in een kleine serie worden gebouwd. De auto kan worden besteld bij Rinspeed en wordt gebouwd bij Edag. De prijs bedraagt zo´n 325.000 euro zónder Nederlandse belastingen.