Rolls-Royce presenteert binnenkort de compleet nieuwe generatie van haar topmodel Phantom. De eerste foto's zijn al voor de onthulling op het internet beland. 

Het Chinese Autohome heeft de foto's van de nieuwe Phantom gepubliceerd. De foto's lijken gemaakt van een configurator waarin de auto al te zien is, waarmee potentiële klanten hun auto virtueel kunnen samenstellen. Op de afbeelding die is gepubliceerd, is de Phantom te zien met een extra lange wielbasis, de EWB (extended wheelbase).

Rolls-Royce geeft de Phantom in het nieuwe ontwerp een bekend design mee, al loopt de daklijn sterker af dan gebruikelijk is bij het luxe topmodel.

Onderhuids maakt de nieuwe limousine gebruik van BMW-techniek, waardoor de auto naast de andere technieken ook profiteert van de gewichtsbesparende technieken van BMW.

Interieur

Voor het eerst is ook het interieur in beeld verschenen. Rolls-Royce monteert een digitaal display als instrumentarium en geeft de Phantom een relatief 'opgeruimd' dashboard. Een analoge klok verwijst naar het statige karakter van de top-Rolls.

De Phantom moet dit jaar nog op de markt verschijnen. Volgend jaar krijgt hij een broer in de vorm van de Cullinan, een SUV die moet concurreren met onder meer de Range Rover en de Bentley Bentayga.

Op 27 juli wordt de volledig nieuwe, achtste generatie gepresenteerd. 

Kijk voor meer foto's en informatie op www.autoweek.nl