In de Verenigde Staten heeft een elektrische auto een snelheid gehaald van 378 kilometer per uur. De Lucid Air, een concurrent voor de Tesla Model S die op dit moment nog in ontwikkeling is, zette het snelheidsrecord op een afgesloten kombaan.

Lucid Motors, dat zijn hoofdkantoor heeft in de Californische Silicon Valley, lijkt vooralsnog de enige nieuwe autofabrikant die Tesla nog enigszins het hoofd kan bieden. Het merk heeft met de luxueuze Air in elk geval een serieuze kandidaat in huis om het de Model S, maar ook traditionelere auto's als de BMW 7-serie en de nieuwe Audi A8 lastig te maken.

Lucid voert op dit moment nog allerlei tests uit met zogenoemde Alpha-prototypes, waarbij grenzen van de techniek worden opgezocht. Daarbij deelt het merk een subtiele plaagstoot uit aan de concurrenten bij Tesla, want hoewel de elektrische auto's van dat merk bekendstaan om hun indrukwekkende acceleratievermogen, begrenst Tesla zijn auto's op een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Lichter

Zodoende doken de ingenieurs van Lucid op de auto om de Air te ontdoen van zijn begrenzer, waarna het tijd was voor een testrit op het circuit. De 1.014 pk sterke EV, die voor de gelegenheid lichter is gemaakt en bijvoorbeeld ook zijn interieur miste, wist daar vervolgens de recordsnelheid te behalen.

Overigens moeten de productie-auto's van Lucid het vooralsnog doen met 'slechts' 400 pk. Als alles volgens schema verloopt, moeten begin 2019 de eerste exemplaren van de Lucid Air geleverd worden. De luxe elektrische sedan komt dan ook in Nederland op de markt.

Eerder dit jaar reed AutoWeek in de V.S. als eerste mee in de Lucid Air. Bekijk de video hier.