AMSTERDAM - Met de B-klasse mengt Mercedes-Benz zich in de klasse van de midi-mpv. Met het model willen de Duitsers het opnemen tegen auto´s als de Renault Scénic en de Volkswagen Golf Plus.

Het interieur van de Mercedes-Benz B-klasse is variabel in te delen. De vloer van de bagageruimte kan in hoogte worden versteld, de achterbank kan worden neergeklapt of verwijderd. Ook is de passagiersstoel neer te vouwen, zodat nog meer extra ruimte ontstaat. De inhoud van de bagageruimte kan met de stoelendans variëren van 544 tot 2.245 liter. De maximale laadlengte bedraagt 2.95 meter.


Met de B-klasse willen de Duitsers het opnemen tegen auto´s als de Renault Scénic en de Volkswagen Golf Plus

De lengte van de 5-deurs B-klasse is 4,27 meter, de breedte 1,78 meter en de hoogte 1,60 meter. Bij de A-klasse zijn die maten 3,84 meter, 1,76 m en de 1,59 meter. Ook de wielbases komen niet overeen. Bij de A-klasse is die 2,57 meter; de B-klasse meet 2,78 meter. Volgens Mercedes levert dat een knieruimte op voor de achterpassagiers die is te vergelijken met de ruimte in de S-klasse.

Motor

De Mercedes-Benz B-klasse wordt leverbaar met benzinemotoren van 95, 115, 136 en 193 pk. Voorlopig zijn er 2 diesels met 109 en 140 pk. Het motorenaanbod is hiermee vrijwel hetzelfde als de A-klasse. Alleen de zwakste diesel van 82 pk ontbreekt in de B-klasse. De sterkste benzinemotor, de 2,0-liter turbo van 193 pk, is momenteel ook nog niet leverbaar in de A-klasse.

De Mercedes-Benz B-klasse debuteert volgende maand op de Autosalon van Genève en wordt in mei of juni in ons land verwacht.