Onlangs maakte Jaguar Land Rover zijn nieuwe 300 pk sterke viercilinder beschikbaar voor de Range Rover Velar. Inmiddels is ook bekend wat deze nieuwe Brit met het tevens nieuwe blok moet gaan kosten.

Wie de 300 pk en 400 Nm sterke 2,0-liter viercilinder turbomotor in het vooronder van zijn Range Rover Velar wenst, is minimaal 80.900 kwijt euro. Wie de luxere Velar S wenst, kan vanaf 88.200 euro bij Land Rover aankloppen.

De S is onder meer voorzien van 19-inchwielen in plaats van 18-inch, uitgebreidere led-verlichting, een handsfree te openen achterklep, elektrisch inklapbare en verwarmbare buitenspiegels met instapverlichting en leren bekleding op de stoelen.

Hoger op de ladder staat de Velar SE. Deze versie, die vanaf 92.300 euro een eigenaar vindt, staat op 20-inch lichtmetalen wielen, heeft Matrix-ledkoplampen, het Interactive Driver Display, een uitgebreider audiosysteem en extra veiligheidssystemen als Lane Departure Warning, Driving Condition Monitoring en Reverse Traffic Detection.

Voor wie zichzelf nog eens extra wil verwennen, heeft Land Rover de HSE-versie van de Range Rover Velar in de prijslijst staan. Bij deze topversie neemt het formaat van de wielen toe tot 21-inch. Ook zijn de voorstoelen in 20 stappen te verstellen én zijn ze voorzien van koel-, verwarm- en massagefuncties. De HSE mag in combinatie met de 300 pk sterke viercilinder benzinemotor mee vanaf 101.600 euro.

Ga voor meer foto's en informatie naar AutoWeek.nl