In het Duitse Aken is e.Go gevestigd, een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van klein elektrisch vervoer. In de vorm van de Life komt e.Go met een kleine elektrische stadsauto op de proppen.

De Life van e.Go is een compacte elektrische stadsauto die in twee uitvoeringen beschikbaar komt. De basisversie heeft een totaalgewicht van 810 kilo en beschikt over een 14,4 kWh groot accupakket. Daarmee moet de Life een elektrische actieradius van 130 kilometer kunnen halen. Een 15 tot 22 kW sterke elektromotor levert 110 Nm en daarmee accelereert de 3,35 meter korte stadsauto in 5,7 tellen naar een snelheid van 50 km/u. Zijn topsnelheid ligt op 104 km/h. Als de accu's eenmaal leeg zijn, duurt het 330 minuten om de Life weer volledig vol te laden.

Wie graag verder dan 130 kilometer komt, kan een Life bestellen met een 19,2 kWh groot accupakket. Het gewicht van deze uitvoering ligt met 840 kilo iets boven dat van de basisversie. Het hogere gewicht zorgt er ook voor dat een sprint naar 50 km/h met 5,9 tellen iets langer duurt. Eenmaal leeg duurt het 450 minuten om deze Life weer vol te laden. De draaicirkel van beide versies ligt op 9,9 meter.

Bestellen kan in Duitsland al vanaf € 15.900. De levering van de Life komt echter pas volgend jaar op gang.

De Life is mede ontwikkeld door studenten van de Westfälische Technische Hochschule. Mocht de kleine elektrorakker aanslaan, dan kan het bedrijf maximaal 10.000 exemplaren per jaar produceren. 

Ga voor meer foto's en informatie naar AutoWeek.nl