Het sportwagenmerk Aston Martin heeft dinsdag bevestigd dat ze in 2019 een elektrische Rapide op de markt gaan brengen. 
 

In 2015 waren er de eerste geruchten over een elektrische Aston Martin. Daarmee zou het Engelse merk het op willen nemen tegen het Amerikaanse Tesla.

Kort daarop hintte een studiemodel, de RapidE Concept, bovendien al eens naar de komst van een elektrische variant van de Rapide. Nu maakt het merk een einde aan de geruchten: in 2019 verschijnt de productieversie daadwerkelijk op de weg.

155 stuks

Aston Martin laat weten dat de RapidE wordt gebaseerd op de Rapide AMR, een speciale versie van de luxueuze Brit die voorzien is van sportieve elementen uit het Aston Martin Racing-label. Grootschalige productie zit er bij een dergelijk nichemodel niet in; de elektrische RapidE wordt in een oplage van 155 stuks gebouwd.

Ook verbrandingsmotoren

Specificaties van de elektromotoren die de bekende 6,0-liter grote V12-motor gaan vervangen, houdt Aston Martin nog even onder de pet.

Dit betekent geen einde voor de verbrandingsmotor, laat Aston Martin-CEO Andy Palmer weten. "De verbrandingsmotor vormt al meer dan een eeuw het hart van Aston Martin, en dat zal de komende jaren ook zo blijven," aldus Palmer.

Kijk voor meer informatie en foto's op www.autoweek.nl