Na de compactere Mokka X en Crossland X komt Opel zeer binnenkort met de Grandland X, een grotere SUV die onder meer met de Nissan Qashqai en Peugeot 3008 concurreert. Inmiddels heeft het Duitse merk de vanafprijs bekendgemaakt.

De voordeligste versie van Opels grootste SUV gaat minimaal 30.499 euro kosten. Daarmee plaatst de Duitse autobouwer de Grandland X net iets hoger in de markt dan de Peugeot 3008, waarmee de Opel zijn genen deelt. De prijzen van die Fransman beginnen namelijk bij 29.950 euro.

De instapversie van de Grandland X heeft een 1.2 turbomotor met 130 paardenkrachten en wordt uitgerust als Online Edition. Die versie is onder meer voorzien van 17-inch lichtmetalen wielen, verkeersbordherkenning, airconditioning met actief interieurfilter en Opel Onstar, de onlinedienst waarmee diverse services beschikbaar worden.

Meer motoren in 2018

Naast de benzinemotor staat er ook een 1.6 CDTi-dieselmotor met 120 pk en 300 Newtonmeter aan trekkracht in de prijslijsten. Net als de 1.2 Turbo is die te koppelen aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automaat met zes verzetten. Wat de diesel kost, is momenteel nog niet bekend.

De Opel Grandland X valt over een paar dagen al te bestellen. Begin volgend jaar breidt Opel het leveringsprogramma van de SUV nog verder uit, met sterkere en zwakkere motorkeuzes.

Kijk voor meer informatie en foto's op www.autoweek.nl