AMSTERDAM - Opel brengt de Astra OPC mee naar de Autosalon van Genève. Het is de productieversie van het HPC-studiemodel. De auto wordt in het najaar van 2005 verwacht.

De nieuwe Opel Astra OPC is voorzien van een 2,0-liter turbomotor met een vermogen van 240 pk; het maximale koppel bedraagt 320 Nm. De OPC kan in minder dan 7 seconden van 0 naar 100 en de topsnelheid is meer dan 240 km/u. De krachtbron is door de ingenieurs van het International Technical Development Center en het OPC-team aangepakt. De basis is de 2,0-liter turbomotor van 200 pk.


De Astra OPC heeft 18 inch wielen en remklauwen in de kleur 'OPC-blue'

Om de vermogenstoename te bereiken werd het in- en uitlaatspruitstuk aangepast. Verschillende motor-onderdelen zijn veranderd en ook de turbocompressor ging onder het mes. Voorts is het chassis voorzien van IDS (Intelligent Driving System) met elektronische demperregeling zodat het volgens Opel een dynamischer en sportiever karakter heeft.

Geïntegreerde mistlampen

De Astra OPC heeft 18 inch wielen en remklauwen in de kleur 'OPC-blue'. Aan het uiterlijk vallen tevens de bredere en lager geplaatste luchtinlaat op. De voorbumper is voorzien van een spoiler met geïntegreerde mistlampen. Daarnaast zijn er zijskirts en aan de achterzijde is een centraal geplaatste uitlaat.

RVS

In het interieur zijn tweekleurige Recaro-stoelen, een met leder beklede versnellingspook en meters met verchroomde ringen en blauwe wijzerplaten. De dorpels zijn afgewerkt met RVS en voorzien van het OPC-logo.

Studiemodel

De nieuwe Astra OPC beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève. Op de AutoRAI zullen we het moeten doen met het HPC-studiemodel, dat erg op de OPC lijkt. De snelle Astra wordt in het najaar verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.