Citroën C3 Aircross gezien als miniatuurauto

Hoewel Citroën de opvolger van de C3 Picasso zeer binnenkort wereldkundig maakt, is de auto inmiddels voor de tweede keer vroegtijdig op het internet beland. Dit keer als miniatuurtje.

Eind mei verschenen de eerste foto's online van de opvolger van de C3 Picasso, een auto die het MPV-achtige van zijn voorganger verruilt voor een anno 2017 meer gangbare cross-overkoets.

Op een Frans forum is vrijdag een foto opgedoken van een miniatuur van de C3 Picasso-opvolger: de C3 Aircross. Het gebeurt wel vaker dat miniaturen eerder verschijnen dan dat de auto zelf wordt geïntroduceerd. Miniaturen geven echter veel details prijs.

De C3 Aircross deelt zijn basis met de onlangs gepresenteerde Opel Crossland X, de opvolger van de Meriva. In een later stadium bouwt ook Peugeot een auto op dit platform, namelijk de nieuwe 2008.

De miniatuur bevestigt wat eigenlijk al bekend was: Citroën blijft voor de vormgeving van de C3 Aircross trouw aan het design van de C-Aircross Concept. De nieuwe cross-over, die de strijd aangaat met auto's als de Renault Captur, krijgt het Citroën kenmerkende 'gelaagde front' en is uiteraard voorzien van stoere details als skidplates en kunststof wielkastranden.

C3 Picasso

Tot op heden heeft Citroën 5.765 C3's Picasso in Nederland verkocht. Sinds zijn introductiejaar heeft Citroën de verkoopcijfers van het model echter zien afnemen. In 2009 werden 1.633 exemplaren op kenteken gezet, terwijl de teller op 2011 op 779 stuks bleef steken.

In 2012 zakte het aantal nieuwe C3's Picasso naar 462 stuks, om vorig jaar op slechts 285 stuks te eindigen. Dat heeft voor een deel te maken met de leeftijd van het model, maar vooral met de toenemende populariteit van cross-overs.

Lees meer over:
Tip de redactie