AMSTERDAM - Na vele speculaties heeft Porsche directeur Wendelin Wiedeking bevestigd dat er werkelijk een hybride-versie Porsche Cayenne wordt ontwikkeld.

Achter de schermen tijdens de Detroit Autoshow erkende Wiedeking dat Porsche bezig is een Cayenne te ontwikkelen met zowel een benzine- als een elektromotor.


Porsche neemt zijn toevlucht tot de techniek van Toyota

Omdat het voor Porsche te duur zou zijn een eigen systeem te ontwikkelen, neemt het Duitse sportwagenmerk zijn toevlucht tot de techniek van Toyota. Er wordt onderhandeld over de 3,3-liter V6 benzinemotor in combinatie met elektromotoren, die 270 pk kan leveren. Toyota gaat deze techniek gebruiken in de Lexus RX400h, die in de loop van 2005 op de markt komt.

Eisen

Porsche heeft geprobeerd om geruchten over een dieselmotor zoveel mogelijk te vermijden. De voornaamste reden dat is gekozen voor hybride-techniek, is dat het volgens Wiedeking de enige manier zou zijn om aan de toekomstige emissie-eisen in de Verenigde Staten te voldoen. Met een dieselmotor zou dat niet lukken.

Wiedeking benadrukte dat het zeker niet de bedoeling is dat de 911 en de Boxster van hybride techniek worden voorzien. Voor de zomer wil Porsche een definitieve beslissing nemen over de komst van de hybride Cayenne.