National Electric Vehicle Sweden, het bedrijf dat de restanten van Saab heeft opgekocht en op basis daarvan elektrische auto’s ontwikkelt, lijkt een stap dichterbij de presentatie van de eerste wagen. Woensdag verschenen nieuwe beelden. 

Het laatste nieuws over NEVS stamt alweer uit januari, toen duidelijk werd dat het bedrijf alle benodigde vergunningen had om te starten met de productie van de elektrische modellen.

Op de begeleidende foto stond destijds een Saab 9-3, maar dat is niet de auto die uiteindelijk het levenslicht moet zien. Op Autonotizen.de verscheen namelijk een afbeelding die een stevig aangepakte 9-3 toont. Hoewel de afkomst van de beelden niet helemaal duidelijk is, lijkt het erop dat NEVS de Zweedse middenklasser een stevige facelift geeft.

De neus krijgt sterk afgeplatte led-koplampen en een (zeker voor een EV) behoorlijk prominente grille. Ook de achterlichtunits en beide bumpers zijn anders van vorm. De buitenspiegels zijn op deze concept-auto vervangen door camera’s.

Ondanks die moderne toevoegingen is de auto, die nog altijd '9-3' heet, duidelijk herkenbaar als Saab. Behalve de sedan tekenen de Chinezen ook meteen voor de stationwagenvariant, die hier als een opgehoogde ‘9-3X’-vorm ten tonele verschijnt. 

Dankzij een officieel, maar ietwat beperkt persbericht heeft NEVS inmiddels nog een aantal details bekendgemaakt. Zo heeft de NEVS 9-3 een actieradius van 300 kilometer en zijn er aan boord zaken als een WiFi-hotspot en een geavanceerd interieurfilter beschikbaar.

Bovendien kan de auto gebruikmaken van over-the-air updates van de firmware en kun je via je smartphone de accu in de gaten houden.

Meer foto's en informatie op AutoWeek.nl