Hyundai laat weer stukjes Kona zien

De nieuwe Hyundai Kona staat op het punt om gepresenteerd te worden. Dinsdag is de nieuwe cross-over weer te zien in een teaservideo.

Hyundai presenteert een teaservideo om de op stapel staande Kona onder de aandacht te brengen. Niet eerder werd de auto in een officiële uiting van Hyundai zo goed in beeld gebracht. De video komt op een moment waarop het uiterlijk van de Kona echter al langbekend is. 

Tot tweemaal toe verscheen de Kona namelijk zonder enige vorm van camouflagestickers op internet. AutoWeek kon eerder al exclusief de achterzijde van de nieuwe Hyundai tonen en niet veel later verscheen ook het vooraanzicht van de Kona.

De Kona krijgt voor Hyundai nieuwe koplampen mee. De zogenoemde twin-koplampen komen in de toekomst ook terug op andere modellen van het merk. Onder meer de nieuwe Santa Fe krijgt vergelijkbare units.

De Kona is vernoemd naar een district op Hawaii en deelt zijn technische basis naar verwachting met de i20. De Kona is niet de enige nieuwkomer uit Korea.  De verwachting is namelijk dat ook zustermerk Kia op termijn een dergelijk model lanceert, een auto die waarschijnlijk de Venga gaat opvolgen. De Kona dient waarschijnlijk als opvolger van deze ix20.

Tip de redactie